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Pectobacterium carotovorum 대표 이미지

영문 설명
출처: English Wikipedia - Species Pages
Erwinia carotovora Pectobacterium carotovorum is a bacterium of the family Enterobacteriaceae; it formerly was a member of the genus Erwinia.[1] The species is a plant pathogen with a diverse host range, including many agriculturally and scientifically important plant species. It produces pectolytic enzymes that hydrolyze pectin between individual plant cells. This causes the cells to separate, a disease plant pathologists term bacterial soft rot. Specifically, it causes beet vascular necrosis and blackleg of potato and other vegetables (hence the name carotovora - "carrot-eater"), as well as slime flux on many different tree species.[1] This bacterius is a ubiquitous plant pathogen with a wide host range (carrot, potato, tomato, leafy greens, squash and other cucurbits, onion, green peppers, African violets etc.), able to cause disease in almost any plant tissue it invades. It is a very economically important pathogen in terms of postharvest losses, and a common cause of decay in stored fruits and vegetables. Decay caused by E. carotovora is often simply referred to as "bacterial soft rot" (BSR) though this may also be caused by other bacteria. Most plants or plant parts can resist invasion by the bacteria, unless some type of wound is present. High humidity and temperatures around 30°C favor development of decay. Mutants can be produced which are less virulent. Virulence factors include: pectinases, cellulases, (which degrade plant cell walls), and also proteases, lipases, xylanases and nucleases (along with the normal virulence factors for pathogens – Fe acquisition, LPS integrity, multiple global regulatory systems). Waleron, M; Waleron, K; Lojkowska, E (12 February 2014). "Characterization of Pectobacterium carotovorum subsp. odoriferum causing soft rot of stored vegetables". European journal of plant pathology 139 (4 March 2014): 457-469. doi:10.1007/s10658-014-0403-z. 
국문 설명
출처: Int. J. Syst. Evol. Microbiol., 2003, 53, 381-391. Gardan L., Gouy C., Christen R. and Samson R.Elevation of three subspecies of Pectobacterium carotovorum to species levelPectobacterium atrosepticum sp. nov., Pectobacterium betavasculorum sp. nov. and Pectobacterium wasabiae sp. nov.
Pectobacterium carotovorum은 Enterobacteria 속하며, 이전의 Erwinia 속으로부터 재분류 되었다. 이 종은 농업 및 과학적으로 중요한 식물들에 대하여 다양한 숙주범위를 가진 식물병원균 으로서, 개별 식물세포 사이에서 펙틴을 가수분해하는 펙틴분해효소를 생산하며, 이로인해 세포가 분리되어 부패병인 무름병을 일으킨다. 특히, 여러가지 나무에 대한 점액유출 뿐만아니라 사탕무우의 괴사 및 감자와 다른 야채에 carotovora ("당근 먹는 사람" 이라는 뜻의 이름)라는 흑각병을 일으킨다. P. carotovorum은 광범위한 숙주 (당근, 감자, 토마토, 잎이 많은 채소, 스쿼시 및 기타 양파, 피망, 아프리카 제비꽃 등)를 가진 유비쿼터스 식물병원균으로 침입하는 거의 모든 식물조직에서 질병을 일으키며, 수확 후 손실 및 저장된 과일과 채소 부식의 원인균으로서 경제적으로 중요한 병원균이다. P. carotovorum 에 의한 부패는 다른 박테리아에 의해 발생하기도 하지만 "세균 무름병" 이라고 하며, 상처가 없으면 대부분의 식물 또는 식물의 일부는 이 세균에 감염되지 않는다. 높은 습도와 30 ℃ 정도의 높은 온도에서 부패가 촉진되며, 병원성이 약한 돌연변이가 생산 될 수 있다. 병원성 인자는 펙티나아​​제, 셀룰라아제 (식물 세포벽을 분해), 프로테아제, 리파아제, 자일라나아제 및 뉴클레아제 (병원균의 정상적인 독성 인자-Fe 획득, LPS 무결성, 다중 글로벌 조절시스템) 등이다. P. carotovorum은 36°C에서 성장하고 젤라티나아제를 생성하며, 락토오스, α-D(+)-멜리바이오스, D(+)-셀로바이오스, 라피노오스 및 L-글루타메이트를 이용하지만 이눌린과 meso-타르트레이트는 이용하지 않는다.
국가생명연구자원통합정보시스템 연계 데이터 (전체 데이터 건수: 4484)
번호 학명 대구분 중구분 연계기관 연계정보조회
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