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Bacillus amyloliquefaciens 대표 이미지

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영문 설명
출처: Int. J. Syst. Bacteriol., 1987, 37, 69-71. Priest F.G., Goodfellow M., Shute L.A. and Berkeley R.C.W. Bacillus amyloliquefaciens sp. nov., nom. rev.
Gram positive rods, 0.7 to 0.9 by 1.8 to 3.0 μm. Cells often form chains and are motile, with peritrichous flagella, Oval spores (0.6 to 0.8 by 1.0 to 1.4 μm) are central or paracentral in sporangia which are not swollen. Optimal temperature for growth is 30 to 40°C. No growth occurs below 15°C or above 50°C. Casein, elastin, gelatin, starch, tributyrin, Tween 20, Tween 40, and Tween 60 are degraded, but adenine, cellulose, guanine, hypoxanthine, pectin, testosterone, tyrosine, and xanthine are not. (Only a small proportion of strains is able to degrade DNA.) Acetoin and phosphatase are produced, nitrate is reduced to nitrite, esculin and arbutin are hydrolyzed, citrate is used as a sole carbon source, and growth occurs in the presence of 5% (wt/vol) NaCl, and for most strains 10% NaCl; but neither allantoin nor urea is hydrolyzed. Acid is produced from cellobiose, fructose, glucose, glycerol, lactose, maltose, mannose, mannitol, raffinose, salicin, sorbitol, sucrose, and trehalose when the medium of Gordon et al. is used. The guanine-plus-cytosine content of the DNA is 44.35 ± 0.38 mol% (mean ± standard deviation) for eight strains as determined by the thermal denaturation method and 44.2 ± 0.7 mol% for the same eight strains as determined by the bouyant density method. Extensive DNA pairing studies have shown that B. amyloliquefaciens DNA shares less than 25, 13, and 5% homology with DNAs from B. subtilis, B. licheniformis, and B. pumilus, respectively, under optimal conditions (11; Shute, Ph.D. thesis). B. amyloliquefaciens has been isolated from soil and industrial amylase fermentations.
국문 설명
출처: Int. J. Syst. Bacteriol., 1987, 37, 69-71. Priest F.G., Goodfellow M., Shute L.A. and Berkeley R.C.W. Bacillus amyloliquefaciens sp. nov., nom. rev.
Bacillus amyloliquefaciens는 Firmicutes에 속하며 그램양성의 막대모양으로 세포의 크기는 폭 0.7-0.9 μm, 길이 1.8-3.0 μm 이며, 사슬을 형성하고 편모에 의한 운동성이 있다. 타원형 포자 (0.6-0.8 × 1.0-1.4 μm)는 세포의 중앙 또는 중앙 근처에 형성되며 포자낭은 팽윤되지 않는다. 생육을 위한 최적온도는 30­40 ℃ 이며, 15 ℃ 이하 또는 50 ℃ 이상에서는 자라지 않는다. 카세인, 엘라스틴, 젤라틴, 전분, 트리부티린, 트윈 20, 트윈 40, 트윈 60은 분해하지만, 아데닌, 셀룰로오스, 구아닌, 하이포잔틴, 펙틴, 테스토스테론, 티로신, 잔틴은 분해하지 않는다(소수의 균주만 DNA를 분해). 아세토인과 포스파타아제가 생산되고, 질산염이 아질산염으로 환원되며, 에스쿨린과 알부틴이 가수분해되고, 구연산이 단일탄소원으로 사용되며, 생육은 5 % (wt/vol) NaCl 및 대부분 10 % NaCl에서 자라며, 알란토인 또는 우레아는 가수분해되지 않는다. Gordon 등의 배지에서 셀로바이오스, 프럭토스, 포도당, 글리세롤, 젖상, 말토오스, 만노오스, 만니톨, 라피노스, 살리신, 소르비톨, 슈크로스 및 트레할로오스를 이용하여 산을 생성한다. DNA G+C 함량은 8 개의 균주에 대해 44.35±0.38 mol% (평균±표준편차)이며, 보이얀트(bouyant) 밀도법에 의해서는 동일한 8 균주에 대해 44.2±0.7 mol% 였다. B. amyloliquefaciens는 DNA가 최적조건 하에서 B. subtilis, B. licheniformis 및 B. pumilus의 DNA와 각각 25, 13 및 5 % 미만의 상동성을 나타낸다. B. amyloliquefaciens는 토양 및 산업적 아밀라아제 발효시료로부터 분리된다.
국가생명연구자원통합정보시스템 연계 데이터 (전체 데이터 건수: 23830)
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