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Bacillus amyloliquefaciens 대표 이미지

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영문 설명
출처: English Wikipedia - Species Pages
Bacillus amyloliquefaciens is a species of bacterium in the genus Bacillus that is the source of the BamH1 restriction enzyme. It also synthesizes a natural antibiotic protein barnase, a widely studied ribonuclease that forms a famously tight complex with its intracellular inhibitor barstar, and plantazolicin, an antibiotic with selective activity against Bacillus anthracis.[1] B. amyloliquefaciens was discovered in soil 1943 by a Japanese scientist named Fukumoto,[2] who gave the bacterium its name because it produced (faciens) a liquifying (lique) amylase (amylo). Alpha amylase from B. amyloliquefaciens is often used in starch hydrolysis. It is also a source of subtilisin, which catalyzes the breakdown of proteins in a similar way to trypsin. Between the 1940s and the 1980s, bacteriologists debated as to whether or not B. amyloliquefaciens was a separate species or a subspecies of Bacillus subtilis. The matter was settled in 1987 established it as a separate species.[3] In the American Type Culture Collection, the number for B. amyloliquefaciens is 23350.
국문 설명
출처: Int. J. Syst. Bacteriol., 1987, 37, 69-71. Priest F.G., Goodfellow M., Shute L.A. and Berkeley R.C.W. Bacillus amyloliquefaciens sp. nov., nom. rev.
Bacillus amyloliquefaciens는 Firmicutes에 속하며 그램양성의 막대모양으로 세포의 크기는 폭 0.7-0.9 μm, 길이 1.8-3.0 μm 이며, 사슬을 형성하고 편모에 의한 운동성이 있다. 타원형 포자 (0.6-0.8 × 1.0-1.4 μm)는 세포의 중앙 또는 중앙 근처에 형성되며 포자낭은 팽윤되지 않는다. 생육을 위한 최적온도는 30­40 ℃ 이며, 15 ℃ 이하 또는 50 ℃ 이상에서는 자라지 않는다. 카세인, 엘라스틴, 젤라틴, 전분, 트리부티린, 트윈 20, 트윈 40, 트윈 60은 분해하지만, 아데닌, 셀룰로오스, 구아닌, 하이포잔틴, 펙틴, 테스토스테론, 티로신, 잔틴은 분해하지 않는다(소수의 균주만 DNA를 분해). 아세토인과 포스파타아제가 생산되고, 질산염이 아질산염으로 환원되며, 에스쿨린과 알부틴이 가수분해되고, 구연산이 단일탄소원으로 사용되며, 생육은 5 % (wt/vol) NaCl 및 대부분 10 % NaCl에서 자라며, 알란토인 또는 우레아는 가수분해되지 않는다. Gordon 등의 배지에서 셀로바이오스, 프럭토스, 포도당, 글리세롤, 젖상, 말토오스, 만노오스, 만니톨, 라피노스, 살리신, 소르비톨, 슈크로스 및 트레할로오스를 이용하여 산을 생성한다. DNA G+C 함량은 8 개의 균주에 대해 44.35±0.38 mol% (평균±표준편차)이며, 보이얀트(bouyant) 밀도법에 의해서는 동일한 8 균주에 대해 44.2±0.7 mol% 였다. B. amyloliquefaciens는 DNA가 최적조건 하에서 B. subtilis, B. licheniformis 및 B. pumilus의 DNA와 각각 25, 13 및 5 % 미만의 상동성을 나타낸다. B. amyloliquefaciens는 토양 및 산업적 아밀라아제 발효시료로부터 분리된다.
국가생명연구자원통합정보시스템 연계 데이터 (전체 데이터 건수: 23830)
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