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Raoultella ornithinolytica 대표 이미지

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영문 설명
출처: Curr Microbiol 18, 201–206. Sakazaki, R., Tamura, K., Kosako, Y. & Yoshizaki, E. (1989). Klebsiella ornithinolytica sp. nov., formerly known as ornithinepositive Klebsiella oxytoca. / Int. J. Syst. Evol. Microbiol., 2001, 51, 925-932. Drancourt M., Bollet C., Carta A. and Rousslier P.Phylogenetic analyses of Klebsiella species delineate Klebsiella and Raoultella gen. nov., with description of Raoultella ornithinolytica comb. nov., Raoultella terrigena comb. nov. and Raoultella planticola comb. nov.
Strains of K. ornithinolytica are Gram-negative, encapsulated, nonmotile rods conforming to the definition of the family Enterobacteriaceae. They give positive reactions in the Voges-Proskauer test, in tests for indole production, citrate utilization (Simmons'and Christensen's media), urease (Christensen's agar), lysine and ornithine decarboxylases, utilization of acetate and malonate, growth in KCN broth, reduction of nitrate to nitrite, β-galactosidase, β-xylosidase, esculin hydrolysis, acid and gas production from glucose, and acid from fermentation of L-arabinose, cellobiose, L-fucose, galactose, β-gentiobiose, lactose, levulose, maltose, mannose, malibiose, raffinose, rhamnose, ribose, sorbose, sucrose, trehalose, D-xylose, adonitol, D-arabitol, glycerol, myo-inositol, mannitol, sorbitol, arbutin, α-methyI-D-glucoside, salicin, gluconate, 2-ketogluconate, 5-ketogluconate, and mucate. They give negative reactions in tests for H2S production (triple sugar iron agar), arginine dihydrolase, phenylalanine deaminase, gelatinase, Tween 80 hydrolysis, DNase (25 ℃), pectinase, D-tartrate utilization (Kauffmann-Petersen's medium), and fermentation of D-arabinose, D-fucose, lyxose, melezitose, tagatose, L-arabitol, dulcitol, erythritol, and xylitol. They can grow at 4 ℃ as well as at 42 ℃. They do not produce soluble brown pigment. It was isolated from a urine specimen from a woman with urinary tract infection. The genus Raoultella is composed of Gram-negative, oxidase-negative, aerobic, non-motile, capsulated rods. Facultatively anaerobic, having both a respiratory and a fermentative type of metabolism. Cells grow on meat extract medium; growth at 10 °C is a hallmark of the genus. Oxidase-negative, catalasepositive. Most strains can use citrate and glucose as sole carbon source. Glucose is fermented with the production of acid and gas, and most strains produce 2,3-butanediol as a major end product of glucose fermentation. Voges-Proskauer test is always positive. Recovered from water, soil, plants and occasionally mammal mucosae, including human specimens.
국문 설명
출처: Curr Microbiol 18, 201–206. Sakazaki, R., Tamura, K., Kosako, Y. & Yoshizaki, E. (1989). Klebsiella ornithinolytica sp. nov., formerly known as ornithinepositive Klebsiella oxytoca. / Int. J. Syst. Evol. Microbiol., 2001, 51, 925-932. Drancourt M., Bollet C., Carta A. and Rousslier P.Phylogenetic analyses of Klebsiella species delineate Klebsiella and Raoultella gen. nov., with description of Raoultella ornithinolytica comb. nov., Raoultella terrigena comb. nov. and Raoultella planticola comb. nov.
Raoultella ornithinolytica 균주는 Enterobacteria에 속하는 그람음성의 캡슐을 형성하는 비운동성 간균이다. Voges-Proskauer test, indole 생산, citrate 이용 (Simmons와 Christensen의 배지), 우레아제 (Christensen의 한천), 라이신과 오르니틴 탈카르복시화효소, 아세테이트와 말로네이트의 이용, KCN 배지에서의 성장, 질산의 아질산으로의 환원, β-galactosidase, 에스쿨린 가수분해에 대하여 양성을 나타낸다. 포도당으로부터 산 생성 및 L-아라비노스, 셀로바이오스, L-퓨코스, 갈락토오스, β-젠티바이오스, 락토스, 레부로오스, 말토오스, 만노오스, 말리바이오스, 라피노오스, 람노오스, 라이보스, 소르보스, 슈크로스, 트레할로오스, D-자일로스, 아도니톨, D-아라비톨, 글리세롤, myo-이노시톨, 만니톨, 소르비톨, 아르부틴, α-메틸-D-글루코사이드, 살리신, 글루코네이트, 2-케토글루코네이트, 5-케토글루코네이트 및 뮤케이트로부터 산 생성에 대하여 양성을 나타낸 반면, H2S 생산 (triple sugar iron agar), 아르기닌 디하이드롤레이즈, 페닐알라닌 디아미네이즈, 젤라티네이즈, Tween 80 가수분해, DNase (25 ℃), 펙티네이즈, D-타르타레이트 이용 (Kauffmann-Petersen 's medium) 및 D-아라비노오스, D-푸코즈, 라이소스, 멜레지토스, 타가토스, L- 아라비톨, 둘시톨, 에리트리톨 및 자일리톨의 발효에 대하여 음성을 나타낸다. 4 ℃ 및 42 ℃ 에서도 자랄 수 있으며, 수용성 색소를 생산하지 않는다. 표준균주는 요로 감염에 걸린 여성의 소변시료에서 분리되었다. Raoultella 속은 그램음성의 호기성 및 비운동성의 캡슐을 형성하는 간균으로, 호흡 및 발효 대사가 모두 있는 통성혐기성 세균이다. Meat extract 배지에서 자라고, 10 ℃ 에서 자라는 것이 특징이며, oxidase 음성 및 catalase 양성이고, 대부분의 균주는 단일탄소원으로 구연산과 포도당을 사용한다. 포도당은 산과 가스를 생성하고, 대부분의 균주는 포도당 발효의 최종산물로서 2,3-부탄디올을 생산하며, Voges-Proskauer test는 양성을 나타낸다. Raoultella 속은 물, 토양, 식물 및 인간임상시료를 포함한 포유류 점막에서 분리된다.
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